translate

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

"Επίσκεψη στο εργοστάσιο οινοποιΐας Αχάϊα Κλάους"

Με αφορμή την θεματική ενότητα "Σταφύλι, αμπέλι, τρύγος, κρασί", επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο οινοποιΐας Αχάϊα Κλάους, που βρίσκεται στην περιοχή της Πάτρας. 
Ο Γουσταύος Κλάους σε έκταση 60 στρεμμάτων και υψόμετρο 500 μέτρων, έχτισε τη θερινή του κατοικία και φύτεψε αμπέλια. Το 1861 ίδρυσε την οινοποιητική εταιρεία Αχάϊα Κλάους.
Επισκεφθήκαμε τα αμπέλια, τα παλιά κελάρια, φάγαμε στο μπαρ του εργοστασίου και δοκιμάσαμε τη Μαυροδάφνη το πιο διάσημο κρασί που παράγει η Αχάϊα Κλάους!!!!!






Επισκεφθήκαμε το "αυτοκρατορικό κελάρι", του οποίου όλα τα βαρέλια είναι αναμνηστικά επισκέψεων Ελλήνων και ξένων Βασιλέων. Στο συγκεκριμένο χώρο φυλάσσεται και το παλαιότερο κρασί της Ελλάδας, η παλιά μαυροδάφνη του 1873.
 


Φάγαμε το πρωϊνό μας στο μπαρ του εργοστασίου,
όλα μέσα στο μπαρ είναι φτιαγμένα από ξύλινα βαρέλια
και μπουκάλια!!!

Μας πρόσφεραν το πιο διάσημο κρασί της Αχάϊα Κλάους  την " Μαυροδάφνη".
Σύμφωνα με την παράδοση ο Κλάους ονόμασε έτσι αυτή την ποικιλία του κρασιού προς τιμήν της αρραβωνιαστικιάς του Δάφνης, μιας μελαχρινής όμορφης Ελληνίδας με μαύρα μάτια, η οποία πέθανε σε νεαρή ηλικία.
"Εβίβα"
"Οίνος ευφραίνει καρδίαν.....................
και χαρίζει χαμόγελα"


"Ήπιαμε φάγαμε και τώρα πάμε να τρυγήσουμε"


"Δραστηριότητες στο σχολείο μας"
Πριν και μετά την επίσκεψη στην Αχάϊα Κλαόυς, υλοποιήσαμε τις δραστηριότητες που είχαμε σχεδιάσει για την θεματική μας ενότητα. Ζητήσαμε από τους γονείς να μας στείλουν ότι είχε σχέση με το σταφύλι και τα παράγωγα του και αφού δοκιμάσαμε, παίξαμε, ζωγραφίσαμε, κατασκευάσαμε την κληματαριά της τάξης μας, κλείσαμε πολύ γλυκά το θέμα μας,       ετοιμάσαμε όλοι μαζί γλυκό σταφύλι και το πήραμε στο σπίτι μας!!!
 "Χτίσαμε με τα τουβλάκια μας το εργοστάσιο"

Μεγάλη εντύπωση μας έκαναν οι πύργοι,
εκεί παλιά ζούσαν και οι εργάτες που δούλευαν στο εργοστάσιο και τα αμπέλια!!!


Κάναμε αντιστοιχίσεις λέξεων και των προϊόντων που έφεραν 
τα νήπια από το σπίτι τους.

"Ετοιμάσαμε με τα χεράκια μας την κληματαριά της τάξης"

Βοηθήσαμε τις κυρίες μας και φτιάξαμε όλοι μαζί
γλυκό του κουταλιού σταφύλι.

Και του χρόνου καλοφάγωτο το γλυκάκι μας
και Καλά κρασιά!!!


6 σχόλια:

  1. Τι όμορφη προσέγγιση!!!Μπράβο σας!!!Καλή συνέχεια κορίτσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ όμορφη η επίσκεψή σας! Μπράβο κορίτσια! Είμαι από Αθήνα η κουνιάδα της Χριστίνας της Ταβουλάρη , είμαι κι εγώ νηπιαγωγός και αν θέλετε να γίνουμε μπλοκοφιλαράκια. Το δικό μας blogg είναι 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια θέλουμε! !!!!!! Να εισαι καλα!!!!!! Μπορεις να το κάνεις εσυ??? Ειμαι απο κντ....και κατι δεν παει καλά! !!!! Φιλια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  3. είναι κάτι που πρέπει να το κάνεις εσύ από το ιστολόγιό σου . θα γράψεις την διεύθυνση του δικού μας blogg στο σημείο που γράφεις τα μπλογκοφιλαράκια μου . Εμείς σας παρακολουθούμε συχνά γιατί έχουμε κοινούς γνωστούς από το γκρούπ νηπιαγωγών και παιδικό πλανήτη . ΦΙΛΆΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΔΥΝΑΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σας κορίτσια τι ωραία ανάρτηση !!!!! από Πάτρα και εμείς ... σας στέλνουμε πολλά φιλιά !!! χάρηκα πολύ που σας βρήκα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή